środa, 11 lipca 2012

Grillowy obiadek






Składniki

  • pieczarki
  • czerwona papryka
  • cukinia
  • cebula
  • suszony estragon i  czosnek, sól, pieprz
  • oliwa

  • 200g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • kolendra, sól, pieprz
  • słonecznik łuskany
  • trochę bułki tartej

Pieczarki kroimy na pół, cukinię na grubsze plastry, cebulę w ćwiartki, paprykę w paski.Warzywa mieszamy w misce z estragonem, solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy trochę oliwy i zostawiamy na trochę aby smaki przeszły.


W misce mieszamy mięso z garcią słonecznika, dodajemy kolendrę suszoną, sól,pieprz i jajko. Dodajemy trochę bułki tartej aby masa była scisła. Formujemy kotleta ( można użyć formy do hamburgerów)

Warzywa smażymy na suchej patelni grillowej aby powstaly charkterystyczne paski. Hamburgera na zwykłej patelni z odrobiną oliwy, trochę dłużej aby mięso dobrze się usmażyło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz