poniedziałek, 3 września 2012

Gnocchi z paprykowym kurczakiem




SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka
marchewka
czerwona papryka
mała cebula
czosnek
świeży tymianek
pomidory w puszce
sól, pieprz, cukier
parmezan
gotowe gnocchi


PRZYGOTOWANIE


Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, tymiankiem. Z odrobioną oliwy marynujemy w lodówce przez pół godziny.Na oliwie podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy kurczaka z marynatą. Po pewnym czasie dodajemy paprykę oraz marchewkę pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę.
Dodaje pomidory w puszcze, czosnek,trochę cukru. Sos na małym gazie redukuję przez 15-20 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Ugotowane gnocchi zgodnie z przepisem łączymy z sosem i wykładamy na talerz. Dekorujemy parmezanem i tymiankiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz