niedziela, 28 października 2012

Spaghetti aglio olio e peperoncino


Składniki:


Składniki:

150 g makaronu spaghetti
2-3 duże ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
1 ostra, czerwona papryczka
oliwa z oliwek
parmezan
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Kroimy czosnek oraz papryczkę bez nasion w drobną kostkę, siekamy natkę  pietruszki.

Na dużej ilości oliwy podsmażamy papryczkę, zmniejszamy płomień i dodajemy czosnek.Ważne aby czosnek się przypalił, można tez po chwili zestawić patelnie z ognia. Dodajemy natkę, makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy wszystko na patelni, wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.




















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz