czwartek, 21 marca 2013

Rozmarynowe pappardelle z owocami morza



SKŁADNIKI

świeży makaron pappardelle

250g mieszanki owoców morza
1 cukinia
oliwa 
oliwa aromatyzowana rozmarynem
2 ząbki czosnku
świeży rozmaryn
parmezan
sól, pieprz, słodka papryka

Cukinie kroimy przy pomocy obieraczki do warzyw w podłużne strugi a następnie solimy. Czosnek i rozmaryn drobno siekamy.

Na rozgrzanej oliwie smażymy cukinie. W tym samym czasie gotujemy makaron. Po chwili dodajemy rozmaryn i czosnek a następnie owoce morza. Doprawiamy solą,pieprzem i papryką. Nie smażymy zbyt długo aby owoce morza nie stały się gumowate.Pod koniec na patelnie  wrzucamy makaron, mieszkamy i wykładamy na talerz. Polewamy rozmarynową oliwą i posypujemy parmezanem.





















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz