piątek, 15 lutego 2013

Kurczakowe tagliatelle z szałwią i cukinią



SKŁADNIKI:
makaron tagliatelle
pierś z kurczaka
cukinia
1 duży ząbek czosnku
świeża szałwia
sól,pieprz
oliwa


Cukinie kroimy przy pomocy obieraczki do warzyw w podłużne strugi a następnie solimy. Pierś z kurczaka kroimy w podłużne plastry. Listki szałwi siekamy na mniesze kawałki.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym samym czasie na oliwie smażymy kurczaka, dodajemy cukinie oraz czosnek. Uważamy aby nie przypalić czosnku. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy na patelnie makaron  z odrobina wody  z gotowania. Mieszamy dodając szałwie. Wykładamy na talerze polewając dodatkowo oliwą.

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz