poniedziałek, 11 lutego 2013

Sałatka z roszponką i awokado



SKŁADNIKI:
400 g roszponki
1 duża cebula
1 dojrzałe awokado
pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
pestki dyni

oliwa
ocet winny
sól, cukier,pieprz świeżo mielony
suszony estragon

Roszponkę dokładnie myjemy i odsączamy. Cebulę oraz awokado kroimy w plasterki. Pierś   z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do gyrosa i zostawiamy w lodówce na 1,5 godziny.

Przygotowujemy winegret: 3 części oliwy,1 cześć octu winnego. Doprawiamy solą, cukrem,pieprzem i estragonem.

Kurczaka smażymy na patelni grillowej, pestki dyni prażymy na suchej patelni. Roszponkę, cebulę, awokado i kurczaka mieszamy w misce. Polewamy winegretem a na koniec posypujemy pestkami dyni.


























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz