SKŁADNIKI:
makaron tagliatelle
pierś z kurczaka
1 mała cukinia
1 mały ząbek czosnku
80g startego sera grana padano
80g orzechów włoskichgęsta śmietanka 36%
sól, świeżo mielony pieprz
oliwa
Cukinie kroimy przy pomocy obieraczki do warzyw w podłużne
strugi a następnie solimy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Orzechy dokładnie siekamy
na desce. Do kurczaka dodajemy przeciśnięty czosnek oraz trochę pieprzu. Zostawiamy
na chwilę w lodówce.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W tym samym czasie na
oliwie smażymy kurczaka, dodajemy orzechy a następnie cukinię. Dodajemy pod koniec na patelnie śmietankę
oraz ser i zmniejszamy płomień. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym
pieprzem. Gdy sos zgęstnieje dodajemy makaron
z odrobina wody z gotowania. Wykładamy
na talerze posypując odrobiną orzechów włoskich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz