poniedziałek, 29 lipca 2013

Grillowany karczek w ziołach z warzywami


SKŁADNIKI:

karczek
ząbek czosnku
zioła prowansalskie
suszony cząber
ziarnisty pieprz kolorowy, sól
oliwa

cukinia
biała papryka
czerwona cebula
tymianek suszony, świeży do dekoracji

Mięso przyprawić solą, cząbrem i ziołami. Pieprz rozgnieść w moździerzu, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć pieprzem i czosnkiem i odrobiną oliwy. Zostawić w lodówce na 4-5 godzin.


Cebulę pokroić w grubsze plasterki, cukinię i paprykę w większe kawałki. Warzywa wymieszać w misce, dodać sól oraz suszony tymianem, zalać oliwą i wymieszać.

Na patelni grillowej smażyć warzywa aż zmiękną i zrobią się ciemne paski. Następnie grillować mięso z każdej strony po 2 razy.

Mięso podawać z warzywami ozdobione świeżym tymiankiem. 



2 komentarze:

  1. fajne dania warto gotować pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś zrobiliśmy - wyszło smacznie i szybko!

    OdpowiedzUsuń