SKŁADNIKI:
karczek
ząbek czosnku
zioła prowansalskie
suszony cząber
ziarnisty pieprz kolorowy, sól
oliwa
cukinia
biała papryka
czerwona cebula
tymianek suszony, świeży do dekoracji
Mięso przyprawić solą, cząbrem i ziołami. Pieprz rozgnieść w moździerzu, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć pieprzem i czosnkiem i odrobiną oliwy. Zostawić w lodówce na 4-5 godzin.
Cebulę pokroić w grubsze plasterki, cukinię i paprykę w większe kawałki. Warzywa wymieszać w misce, dodać sól oraz suszony tymianem, zalać oliwą i wymieszać.
Na patelni grillowej smażyć warzywa aż zmiękną i zrobią się ciemne paski. Następnie grillować mięso z każdej strony po 2 razy.
Mięso podawać z warzywami ozdobione świeżym tymiankiem.
fajne dania warto gotować pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziś zrobiliśmy - wyszło smacznie i szybko!
OdpowiedzUsuń