SKŁADNIKI:
udka z kurczaka
100g mielonych migdałów
100g wiórków kokosowych
200ml jogurtu naturalnego
1 duży ząbek czosnku
kawałek świeżego imbiru
1 łyżeczka soli
1 cebula
olej
przyprawa garam masala
sproszkowane chilli
Na suchej patelni podprażyć migdały i wiórki kokosowe. Na oleju usmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę. Czosnek i imbir posiekać.
W misce wymieszać składniki na panierkę do kurczaka ( migdały, kokos,cebulka, imbir, czosnek, jogurt) Doprawić chilli, garam masala i solą.
Usnąć skórę z udek, do brytfanki wlać olej i ułożyć udka. Obłożyć je panierką i wstawić do piekarnika z termoobiegiem na 50 minut , temperatura 170C.
Podawać z kawałkami cytryny, posypane kolendrą.
bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń