czwartek, 16 sierpnia 2012

Lasagne pomidorowe ze szpinakiem



Składniki:

  • płaty makaronu lasagne
  • szpinak w liściach  mrożony
  • pomidory w puszce -krojone
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • czosnek
  • parmezan

Na rozgrzanej patelni przesmażyć cebulę na oliwie. Dodać pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Zredukować trochę sos, dodać do smaku sól, pieprz i odrobinę cukru.  Może tez dodać zioła  np tymianek. Rozmrożony szpinak dodać do sosu pod koniec gotowania, przecisnąć czosnek do sosu.

W formie do zapiekania ułożyć warstwy: sos, makaron, sos, makaron, sos. Makaronu nie gotujemy wcześniej. Zapiekać  w piekarniku, pod koniec posypać parmezanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz