piątek, 30 sierpnia 2013

Pikantne tagliatelle z małżami i cukinią


SKŁADNIKI:

makaron tagliatelle
300g małż
pomidorki koktajlowe
2 średnie cukinie
duży ząbek czosnku
natka pietruszki
sól
suszona papryczka piri piri

Warzywa myjemy, cukinię kroimy w drobną kosteczkę, pomidory w ćwiartki. Natkę pietruszki siekamy również bardzo drobno. Ostrożnie siekamy papryczkę piri piri. Wg uznania ale myślę, że 2-3 sztuki i tak będzie bardzo ostre.

Na rozgrzanej oliwie wyciskamy czosnek i dodajemy papryczkę. Uważając aby nie spalić czosnku dodajemy cukinię. Doprawiamy solą i smażymy do miękkości  Dodajemy małże a po chwili pomidorki. W między czasie gotujemy makaron. Na koniec łączymy sos z makaronem i dodajemy natkę pietruszki. Wykładamy na talerze polewając dodatkowo oliwą. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz