SKŁADNIKI:
300g młodych ziemniaków
mały kalafior
olej
1 łyżeczka ziaren gorczycy
1 łyżeczka ziaren kuminu
1 ząbek czosnku
płaska łyżeczka kurkumy
sól do smaku
płatki chilli
świeża kolendra do dekoracji
Ziemniaki gotujemy 20 minut w osolonej wodzie, kalafiora dzielimy na pojedyncze różyczki i również gotujemy 6 minut. Kalafiora wkładamy do zimnej wody aby zatrzymać proces gotowania. Ziemniaki studzimy i kroimy na plasterki.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy gorczycę i kumin. Zmniejszamy ogień, przeciskamy czosnek i dodajemy kurkumę. Dodajemy kalafiora i ziemniaki, warzywa ciągle mieszamy w przyprawach. Doprawiamy solą i chilli do smaku. Gdy warzywa będą dostatecznie miękkie przekładamy na talerz i posypujemy świeżą kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz